Petra Peters

Conceptueel experimenteel fotograaf en kunstenaar.

Mijn werk betreft autonome kunst: gericht op galeries, bedrijven en particulieren.

Ik ben een levenslustig, energiek en optimistisch type mens.

Speels in de omgang, lacht dolgraag, deelt creatieve ideeën, houd van inspiratie en gaat daarnaar opzoek. Het leven; de mens (de psyche) en de natuur zit er vol mee! Dit zijn dan ook mijn inspiratiebronnen. Nieuwsgierigheid en out of the box thinking zijn woorden die mij evengoed passen. Ik houd van luisterboeken. Onderweg kun je een hoop kennis opdoen middels Storytel, echt heerlijk vind ik dat! Mexicaanse wraps: daar mag je mij 's nachts voor wakker maken. Niet te vergeten: Kiekie & Joep zijn mijn goudvissen waar ik gek op ben! Kiekie is onlangs overleden. Ze is 7 maanden oud geworden. Joep is al 3!

 

In mijn werk conceptuele experimentele kunst spreek ik de psyche van mijzelf en daarmee naar verwachting die van de kijker aan. Ik gebruik mijzelf als kunstobject, daarin ben ik zowel maker als object. Ik werk vanuit mijn diepste en puurste bron. Dit doen weinig mensen. Gewoonweg omdat jezelf openbaren, jezelf ontzettend kwetsbaar opstellen niet de makkelijkste route betreft om tot kunst te komen. Kunst maken kan intern gericht zijn maar ook extern. Dan zoek je het buiten jezelf. Ik openbaar mijzelf met de visie dit aan mijn publiek mee te kunnen geven. Daarin heb ik als stille hoop om een beweging in henzelf voort te brengen.

 

Kracht, overgave, kwetsbaarheid en hierin de openbaring zijn kernwoorden voor mijn kunst. In pure, rauwe en aardse stijl vertaald. De 'duistere' wereld intrigeert mij. De wereld die eenieder van ons kent. Daar waar onze kracht heerst maar ook de pijn. In ons diepste zijn liggen een hoop gevoelens en emoties verborgen. Soms breken ze uit, vaak houden ze zich schuil. Houden wij ze schuil omdat wij de pijn niet tegemoet willen, 'kunnen' aldus durven treden. Angst voor innerlijke stilte. Onze stem. Angst om vele emoties te voelen waar we ons geen raad mee weten. Angst voor de pijn. Deze pijn zoek ik op in mijn werk. Ik ga ver, ik ga diep en zoek grenzen op.

 

Performance art.

Binnenkort te zien op mijn website.  

Dezelfde kernwoorden zijn op dit werk van toepassing. Doordat ik grenzen verleg brengt het mij in een andere staat van zijn. In deze staat van zijn vind ik controle door overgave. En dan, juist dan sta ik in verbinding met mijn sterkste kracht.

'We zien de 'duistere' wereld veelal nog als een zwakke wereld, hoewel de sterkste krachten zich vanuit het duister openbaren. Met liefde & aandacht voor ons diepste zijn wijd ik mijn kunst aan onze nog 'duistere' wereld.'

           - Petra Peters

 

Studies/opleidingen

Beeldvoorziening IJsselstein - zowel jaartrajecten als korte masterclasses gericht op beeldende kunst

Nederlandse Academie voor Beeldcreatie Apeldoorn – Photographic Design

Artiestenopleiding Arnhem - Acteur Theater

Groenhorst College Arnhem - Vakbekwaam Hovenier

Koninklijke Landmacht – Assen, Ermelo, Harskamp - Infanterie

 

Werkervaring

Voor een beknopte samenvatting heb ik ontzettend veel werkervaring opgedaan binnen de hierboven genoemde opleidingen. In loondienst en als zelfstandig ondernemer.

 

* Op een gegeven moment wist ik dat ik kunst wilde en moest maken. Nog nooit heeft iets zo sterk aangevoeld!